Logo Takkraft

Industri

Kvalitativa solceller och industribatterier till skäliga priser. Med produkter från ledande leverantörer och en driftsäker installation får du både kvalitet och kvantitet för pengarna.

Få kostnadsfri offert

Solceller för en grönare och mer lönsam verksamhet

Förvandla ditt industritak till en kraftstation. Med deras stora ytor, erbjuder industritak en utmärkt möjlighet för att installera solpaneler.

Industrier har en energikrävande verksamhet, och är ofta igång under dagtid, vilket sammanfaller perfekt med solens mest produktiva timmar. Detta innebär att solenergin kan användas direkt och i realtid, vilket maximerar din energibesparing och minskar din totala driftskostnad.

Installationen av solpaneler på industritak är inte bara bra för miljön, utan även ekonomiskt smart. Med den betydande mängd energi som produceras, kan din investering betala av sig snabbare än du kanske tror. Dessutom, det ger ett utmärkt tillfälle att visa ditt engagemang för miljön och stärka ditt företags gröna profil.

Låt ditt industritak arbeta för dig, och påbörja din hållbara resa med oss idag.

Industribatteri

Vi erbjuder starka industribatterier som är utformade för att klara av en hög belastning, vanligtvis en lång livslängd och hög pålitlighet för att möta kraven i industriella miljöer.

Ett industribatteri vi erbjuder är Pixii PowerShaper2, med detta batteri kan du maximera din solinstallation genom ett batterilagringssystem. Med smarta funktioner och toppkapning kan du minska dina energikostnader avsevärt. Dessutom integreras systemet perfekt med både nya och befintliga solpaneler.

Pixii PowerShaper2 användningsområden:

 • Peak shaving = Använd produktionen från solcellerna för att minska inköp från elnätet och sänk elräkningen.  

 • Arbitrage = Använd energilagringen i batteriet när elen är dyr och ladda batteriet när elen är billig. 

 • PV self consumption = Bli motståndskraftig mot elnätet genom smart energihantering. Med batteriet blir det möjligt att rikta produktionsöverskottet direkt till batterierna för att spara energin till ett senare tillfälle. 

 • Balance services/ Flexibility markets = Tjäna pengar på ditt batteri genom att delta på frekvensmarknaden och hjälp till att balansera elnätet. Detta kan göras genom en balanstjänst som Checkwatt.

 • Detta gäller även för andra industribatterier.

Säkra installationer på industri

Att installera solceller på ett industritak kan vara en komplex process som kräver särskild expertis och noggrannhet. Vi arbetar efter strikta riktlinjer för att säkerställa att din solcellsanläggning är säker, effektiv och långvarig.

Vi tar alltid hänsyn till följande när vi installerar solcellsanläggningar på industritak:

 • Innan vi påbörjar installationen genomför vi alltid en noggrann och dokumenterad riskbedömning.

 • Alla våra elinstallationsarbeten på både AC- och DC-sidan utförs av certifierade elektriker.

 • Solpaneler installeras inte på byggnader med stomme, vägg eller takbeklädnad som förväntas ha kortare livslängd än solpanelen.

 • Växelriktare placeras i separata elrum eller utrymmen som är torra och dammfria.

 • Kablar läggs säkert och på utsatta ställen skyddas med OMG-rör eller annat kabelskydd.

 • Alla kopplingslådor förses med varselmärkning.

Med Takkraft kan du lita på att din solcellsanläggning uppfyller alla säkerhetskrav.

Vill du ha en kostnadsfri offert?

Vill du ha en uppskattning på vad en installation skulle kosta? Begär en kostnadsfri offert.

Ibland behöver någon förklara

Och vi är experter på området, så det är bara att skicka iväg en förfrågan eller slå en signal så ska vi se till att reda ut alla frågetecken.

Kontakta oss

Vi använder cookies för att undersöka hur vår hemsida används och ge våra besökare bästa möjliga upplevelse.
Läs mer om våra cookies.