Logo Takkraft

Lantbruk

Kvalitativa solceller och industribatterier anpassade för större industrier till skäliga priser. Med produkter från ledande leverantörer och en driftsäker installation får du både kvalitet och kvantitet för pengarna.

Få kostnadsfri offert

Dra nytta av lantbrukets stora takytor - investering med hög avkastning

Så mycket mer än bara en byggnad, ditt lantbruks stora takytor kan bli en lönsam energikälla. Med solcellsanläggningar från Takkraft kan du omvandla dina vidsträckta tak till en effektiv, hållbar och mycket lönsam kraftstation.

Solceller på lantbruk är inte bara miljövänliga, de är ekonomiskt fördelaktiga. Tack vare det stora utrymmet på lantbrukens tak blir investeringskostnaden per kW lägre, vilket gör solcellsinstallation på lantbruk särskilt lönsamt. Du minskar dina energikostnader, ökar ditt lantbruks värde och gör en positiv inverkan på miljön.

Industribatteri

Vi erbjuder starka industribatterier som är utformade för att klara av en hög belastning, en lång livslängd och hög pålitlighet. Allt för att möta kraven i hårdare och tuffare miljöer.

Ett industribatteri vi erbjuder är Pixii PowerShaper2, med detta batteri kan du maximera din solinstallation genom ett batterilagringssystem. Med smarta funktioner och toppkapning kan du minska dina energikostnader avsevärt. Dessutom integreras systemet perfekt med både nya och befintliga solpaneler.

Pixii PowerShaper2 användningsområden:

 • Peak shaving = Använd produktionen från solcellerna för att minska inköp från elnätet och sänk elräkningen.  

 • Arbitrage = Använd energilagringen i batteriet när elen är dyr och ladda batteriet när elen är billig. 

 • PV self consumption = Bli motståndskraftig mot elnätet genom smart energihantering. Med batteriet blir det möjligt att rikta produktionsöverskottet direkt till batterierna för att spara energin till ett senare tillfälle. 

 • Balance services/ Flexibility markets = Tjäna pengar på ditt batteri genom att delta på frekvensmarknaden och hjälp till att balansera elnätet. Detta kan göras genom en balanstjänst som Checkwatt.

  Detta gäller även för andra industribatterier.

Säkra installationer på lantbruk

Att installera solceller på ett lantbruk kan vara en komplex process som kräver särskild expertis och noggrannhet. Vi arbetar efter strikta riktlinjer för att säkerställa att din solcellsanläggning är säker, effektiv och långvarig.

Vi tar alltid hänsyn till följande när vi installerar solcellsanläggningar på lantbruk:

 • Innan vi påbörjar installationen genomför vi alltid en noggrann och dokumenterad riskbedömning.

 • Alla våra elinstallationsarbeten på både AC- och DC-sidan utförs av certifierade elektriker.

 • Solpaneler installeras inte på byggnader med stomme, vägg eller takbeklädnad som förväntas ha kortare livslängd än solpanelen.

 • Växelriktare placeras i separata elrum eller utrymmen som är torra och dammfria.

 • Kablar läggs gnagarsäkert och på utsatta ställen skyddas med OMG-rör eller annat kabelskydd.

 • Alla kopplingslådor förses med varselmärkning.

Med Takkraft kan du lita på att din solcellsanläggning uppfyller alla säkerhetskrav.

Vill du ha en kostnadsfri offert?

Vill du ha en uppskattning på vad en installation skulle kosta? Begär en kostnadsfri offert.

Ibland behöver någon förklara

Och vi är experter på området, så det är bara att skicka iväg en förfrågan eller slå en signal så ska vi se till att reda ut alla frågetecken.

Kontakta oss

Vi använder cookies för att undersöka hur vår hemsida används och ge våra besökare bästa möjliga upplevelse.
Läs mer om våra cookies.