Logo Takkraft
  • Hem
  • /
  • Privatperson
  • /
  • Reservkraft (Off grid)

Reservkraft (Off grid)

Bilda ditt egna kraftnät. Investera i reservkraft till ditt hem och påbörja resan till att bli motståndskraftig och självförsörjande.

Läs mer om solceller

Vad är reservkraft?

Reservkraft har många namn, det kallas för reservkraft, Ödrift och/eller Off grid men betydelsen är densamma. Reservkraft är en beredskapsåtgärd för att säkerställa elförsörjning i mindre eller större områden. Det kan vara för enstaka byggnader, som exempelvis bostadshus, eller för större geografiska områden som ett bostadsområde.  

Det finns olika sorters reservkraft, där solceller är en av dem. Ska solceller användas som reservkraft installeras en modul som styr strömmen från solcellerna tillbaka till huset utan att kontakta elnätet. Koppling till elnätet tas alltså bort.

För att en solcellsanläggning ska vara användbar krävs ström, strömmen håller igång din växelriktare och solcellsbatterierna, så att elen solcellerna skapar kan användas direkt i hushållet eller lagras i batterierna och användas senare. Vid ett strömavbrott är detta inte längre möjligt och därför krävs denna extra modul som förser elcentralen med ström. 

Att ha solceller som reservkraft innebär att driften av solcellsanläggningen kan vid strömavbrott gå över till att cirkulera inom sitt egna kraftnät.

Bildförklaring

Hur fungerar solceller med reservkraft?
Hur fungerar solceller med elnätet?

Varför ska du ha reservkraft?

Reservkraft gör dig motståndskraftig och inte lika sårbar mot samhällsförändringar eller yttre faktorer. Det skapar säkerhet och säkerställer helt enkelt elförsörjningen till din fastighet eller för ett helt område.

Tre anledningar till att skaffa reservkraft
  1. Säkerhet

  2. Nyttja solcellsanläggningen till fullo

  3. Komfort

Vad erbjuder Takkraft?

Takkraft erbjuder olika modeller och märken av reservkraft. Vi rekommenderar Sigenergy eller Sungrow. Båda dessa märken erbjuder full 3- fas Off grid, vilket innebär att de klarar av att fortsätta driva ett helt hus. Detta till skillnad från de märken som erbjuder 1-fas Off grid, där de endast klarar av att driva en del av huset eller 1-2 saker. 

Kommande nyhet från Sigenergy

Snart kan du koppla in bilbatteriet i din Energy hub och använda bilbatteriet som en sorts reservkraft för att driva hela huset vid behov!

Vi erbjuder hjälp med finansiering

I samarbete med Wasa Kredit erbjuder vi räntefri avbetalning på ditt köp i 36 månader.

Du får möjligheten att fördela kostnaden för köpet över en längre tid utan extra kostnad. Wasa Kredit är en del av den ansedda Länsförsäkringar-gruppen och är känd för sina flexibla finansieringslösningar som underlättar för både privatpersoner samt företag. För att ta del av detta erbjudande, krävs ett godkänt kreditbeslut från Wasa Kredit, där en enkel kreditprövning ingår. Detta är ett sätt att göra ditt köp mer ekonomiskt hanterbart, utan att behöva oroa dig för räntekostnader. Inga extra avgifter eller kostnader tillkommer utöver den angivna månadskostnaden.

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi två alternativ:

Alternativ 1: Grönt Privatlån
Räntan bestäms av dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och återbetalningstid. Den exakta räntan meddelas efter att låneansökan skickats in och Resurs har genomfört en kreditprövning.

Alternativ 2: Grönt Bolån
Detta är ett samarbete mellan Resurs och Skandia. Du kan utöka ditt bolån för att finansiera din installation. Hos Skandia är räntan automatiskt rabatterad baserat på lånebeloppet och bostadens värde.

I våra kostnadsfria offerter hittar du en direktlänk till Resurs Bank där du kan göra en ansökan och se den möjliga räntan.

Du kan även räkna ut den möjliga räntan och läsa mer här.

Vi använder cookies för att undersöka hur vår hemsida används och ge våra besökare bästa möjliga upplevelse.
Läs mer om våra cookies.