Logo Takkraft
  • Hem
  • /
  • Privatperson
  • /
  • Solcellsbatteri

Solcellsbatteri

Med ett solcellsbatteri kan du hålla dig försörjd med energi både när solen går ner, vid strömavbrott, eller bara när ditt energibehov blir större än väntat.

Få kostnadsfri offert

På Takkraft arbetar vi endast med de största batteritillverkarna såsom: Growatt, Sungrow, Huawei, Sigenergy och BYD. Vi erbjuder ledande solcellsbatterier som är effektiva, praktiska och stilfullt designade för att möta dina behov. Det finns batterier för alla ändamål, oavsett om du ska placera det utomhus eller inomhus. 

Med ett solcellsbatteri kan du optimera användningen av produktionen från din solcellsanläggning, lagra elen i ett batteri och använd den först när du behöver den. Exempelvis på eftermiddagen när du kommer hem från jobbet och ska laga mat, tvätta, diska etc. I praktiken innebär detta att du kan lagra el i ett solcellsbatteri hur länge du vill. 

Ett solcellsbatteri fungerar också på egen hand, utan solceller. Det kan användas ensamt för att kunna köpa el från elnätet när elen är som billigast och lagras i batteriet tills du har användning för det.

Sigenergy solcellsbatteri

I Sigenergys nya AI optimerade serie finns solcellsbatteri, växelriktare och elbilsladdare i ett! Den lämpar sig från den minsta villan till stora industrier och markerar ett steg mot en ny era av design och funktionalitet för solcellsanläggningar.

Sigenergys batteri:

  • Stapla batterier på varandra, upp till 6st.

  • Välj mellan 5- 48 kWh per rad.

  • Har tillgång till AI assisterad schemaläggning för batteriet.

  • Kan kopplas ihop med off-grid.

  • IP66 klassificerad, placera den inomhus eller utomhus.

En annan fördel med denna serie är elbilsladdaren, det tillkommer en V2H och V2G funktion som i praktiken innebär att om du vill kan du driva ditt hem med elbilens batteri. Det blir en fristående reservkraft vid exempelvis ett strömavbrott.

På detta är serien prismässigt konkurrenskraftig på marknaden och har 10 års garanti.

Bidrag för batterilager

Med det Gröna ROT-avdraget minskar kostnaden för både material och arbetskraft betydligt. För batterilager erbjuds en avdragsrätt på 50%.

En av de stora fördelarna med dessa stöd är att det kan sökas på nytt varje år. Detta gör det möjligt för dig som är intresserad av att övergå till hållbar energi att gradvis bygga ut din anläggning. Du kanske börjar med solceller, och lägger till ett batteri senare. Avdraget uppgår till maximalt 50 000 kr per person och år, vilket gör det till ett attraktivt incitament för att investera i grön energi.

Ett annat alternativ är att använda vanligt ROT-avdrag, där 30% dras av på arbetskostnaden vid installation av endast batteri eller om du installerar en hel anläggning.

Reservkraft- att leva utanför elnätet

Reservkraft, även kallad Off grid och/eller Ödrift, är en beredskapsåtgärd som säkerställer elförsörjning i mindre eller större områden. Att leva utanför elnätet är möjligt med hjälp av reservkraft. Med reservkraft behöver du inte bekymra dig för yttre faktorer som kan påverka det nationella transmissionsnätet, för du bildar ditt eget kraftnät. Möjligheten att installera reservkraft erbjuder vi på Takkraft. Det går att addera det direkt vid installation av anläggningen eller vid ett senare tillfälle.

Läs mer om reservkraft

Vi erbjuder hjälp med finansiering

I samarbete med Wasa Kredit erbjuder vi räntefri avbetalning på ditt köp i 36 månader.

Du får möjligheten att fördela kostnaden för köpet över en längre tid utan extra kostnad. Wasa Kredit är en del av den ansedda Länsförsäkringar-gruppen och är känd för sina flexibla finansieringslösningar som underlättar för både privatpersoner samt företag. För att ta del av detta erbjudande, krävs ett godkänt kreditbeslut från Wasa Kredit, där en enkel kreditprövning ingår. Detta är ett sätt att göra ditt köp mer ekonomiskt hanterbart, utan att behöva oroa dig för räntekostnader. Inga extra avgifter eller kostnader tillkommer utöver den angivna månadskostnaden.

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi två alternativ:

Alternativ 1: Grönt Privatlån
Räntan bestäms av dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och återbetalningstid. Den exakta räntan meddelas efter att låneansökan skickats in och Resurs har genomfört en kreditprövning.

Alternativ 2: Grönt Bolån
Detta är ett samarbete mellan Resurs och Skandia. Du kan utöka ditt bolån för att finansiera din installation. Hos Skandia är räntan automatiskt rabatterad baserat på lånebeloppet och bostadens värde.

I våra kostnadsfria offerter hittar du en direktlänk till Resurs Bank där du kan göra en ansökan och se den möjliga räntan.

Du kan även räkna ut den möjliga räntan och läsa mer här.

Vill du ha en kostnadsfri offert?

Vill du ha en uppskattning på vad en installation skulle kosta? Begär en kostnadsfri offert.

Ibland behöver någon förklara

Och vi är experter på området, så det är bara att skicka iväg en förfrågan eller slå en signal så ska vi se till att reda ut alla frågetecken.

Kontakta oss

Vi använder cookies för att undersöka hur vår hemsida används och ge våra besökare bästa möjliga upplevelse.
Läs mer om våra cookies.