Logo Takkraft
  • Hem
  • /
  • Blogg
  • /
  • Vilka är Takkraft

Vilka är Takkraft?

Patric och Niclas grundade Takkraft för 3 ½ år sen. Nu omsätter de närmare 100 miljoner, ligger i topp 3 på Solenergikvalitets besiktning lista och har ett snittbetyg på 4,8/5 på Reco. Läs vårt första blogginlägg om bröderna Niclas och Patric Lindberg och om varför de valde att starta Takkraft!  

Patric och Niclas Lindberg började tillsammans jobba i solcellsbranschen som montörer 2016. Under fyra år lärde de sig allt om solcellsbranschen och de arbetade under en tid också som arbetsledare med ansvar för hela Stockholmsområdet. Den 17 augusti 2020 valde de att ge sig ut på egen hand och i den vändan grundades Takkraft. Patric berättar att det krävdes ett starkt samarbete och mycket tid, men att han själv alltid gått i tankarna på att starta eget. För dem blev därför detta ett naturligt nästa steg.

De båda ser sina år som montörer som en fördel ute på marknaden och något som satt prägel på hur de driver sitt eget företag. De beskriver hur en stor del av Takkrafts själ ligger i installationen och hur det är prio för att kunna stå ut på marknaden och göra alla kunder nöjda. Efter något år då de började genomföra installationer var det alltså Niclas och Patric som skötte allt, från installationer till försäljning. Och för dem gick det bra, mycket bra faktiskt. De hade i princip endast 5/5 från deras kunder på Reco och de kunde nu anställa sin första anställd!

Det blev montören Sebastian Karlsson som fortfarande arbetar hos oss! 

Tack vare deras hands on erfarenhet av montering hade de ett försprång och en fördel inte alla ägare har, en verklig inblick i hur branschen fungerar. Ju bättre det gick och ju fler personer de kunde anställda så kom möjligheten för Patric att helt fokusera på alla anställda på kontoret och försäljning. Niclas stannade kvar på fältet och är chef för alla montörer, elektriker och är deras arbetsledare.

Nu har det gått mer än tre år sedan Takkraft grundades. Idag har vi mer än 40 anställda och huvudkontor i Stockholm så man kan säga att mycket har hänt på kort tid. Varesig Takkraft har 4, 40 eller 400 anställda ska kvalitén vara densamma och kvalitén är det fortfarande inte fel på! Patric och Niclas berättar stolt att Takkraft ligger i topp på Solenergikvalitets besiktning lista och om omdömena från kunderna samt snittbetyget 4,8 på Reco.

Vad är då målet? Att Takkraft ska vara bäst. Sveriges bästa omdömen, besiktningar och arbetsgivare. Kunderna och anställda ska känna trygghet och se möjligheter när de ser loggan. På huruvida vi kommer att nå målet säger Patric:

“Vi är på god väg och är mycket stolta över våra medarbetare, men vi vet att vi alltid kommer sikta högre. Vi vinner när alla kunder och anställda är nöjda”.

Hur ser framtiden ut för Takkraft? Både Niclas och Patric tror att branschen stadigt kommer att fortsätta växa och att batterier samt solcellernas roll i att stötta kraftnätet kommer att växa. För Takkraft ser de positivt på kommande år då vi under 2023 nådde målet på närmre 100 miljoner i omsättning. Siktet är därför på fortsatt tillväxt under 2024 och att leverera de lösningar våra kunder vill ha. 

Varmt välkommen till Takkrafts blogg säger vi nu till er och välkomna att ta del av Takkrafts resa, så roligt att ha er här!

Publicerad:

Vi använder cookies för att undersöka hur vår hemsida används och ge våra besökare bästa möjliga upplevelse.
Läs mer om våra cookies.